admin May 22, 2017
Podjelite sa prijateljima

Pripremili smo smo za vas 14 jednostavnih trikova, sa kojima možete uvijek da imate čist dom. Jedna od njihovih prednosti je i u tome, što nećete potrošiti mnogo novca, a svaki od njih je djelotvoran.

Ako želite da uživate u ljepotama svog doma, onda svakako trebate započeti sa primjenom ovih trikova i odmah ćete se uvjeriti koliko će vam zapravo pomoći u svemu.

 1. Mikrovalna

Sunđer potopite u vodu i onda na njega stavite malo detedženta za suđe ili sapuna. Protrljajte ga malo kako bi se napravila pjena i onda ga stavite u mikrovalnu. Uključite na minimalnu temperaturu i pustite da radi oko 30 sekundi. Unutrašnjost mukrovalne prebrišite. Ovo je idealan način da uklonite neugodne mirise i eventualno nastale mikrobe.

2. Dušeci 

Dušeci vremenom mogu da se počnu prljati, a da biste ih očistili i iz njih uklonili neugone mirise, samo je potrebno da po njima pospete malo sode bikarbone. Pustite nekoliko sati tako da odstoji , a onda dušek dobro usisajte. Sva prljavština, kao i miris koji je do sada bio će nestati. Isti postupak možete da primjenjujete na foteljama ili kauču.

3. Daska za sječenje

Iako je operemo poslije svake upotrebe, na dasci za sječenje uvijek ostane malo namirnica. Da biste je što bolje očistili, samo uzmite malo soli i limuna. So pospite po dasci, a polovicom limuna dobra izribajte dasku. Kasnije dasku  isperite vrelom vodom.

4. Toster

Njega možete najbolje očistiti ako koristite četkicu za zube.

5. Česma

Da biste spriječili zaustavljanje kapljica vode po česmi i stvaranje tvrdokornih mrlja, najbolje rješenje je da česmu očistite sa voštanim papirom.

Comments

comments