admin May 18, 2017
Podjelite sa prijateljima

U ovom članku moći ćete da pročitate sve o načinu odrastanja u vrijeme stare Jugoslavije. Pomoću ovog teksta moći ćete se barem na kratko vratiti u svoje djetinjstvo. Predstaviti ćemo vam samo neke od stvari koje su u tom periodu bile sasvim normalne i uobičajne, dok to danas ne izgleda tako. 

Čitav tekst koji kruži internetom objaviti ćemo vam u cjelini:

” Svi smo evo živi i zdravi, bez obzira što su naše majke cijelu svoju trudnoću radile po kući, kopale ili kupile sijeno. Osim toga, pušile su i duhan, jele raznu hranu iz konzerve, te uzimale tablete kada imaju glavobolju. Ako je ko imao automobil, vozio bi se u njemu, a nije se vezao, nismo imali auto sjedalice. Niti jedno auto nije imalo zračne jastuke, a kada bismo se vozili na biciklu nismo morali da imamo kacige na glavama.

Svi smo evo idalje normalni!

Iz šlaufa koje su roditelji koristili za zalijevanje voća i povrća u dvorištu, pili smo vodu, a nikada ne bismo uzimali vodu u radnjama u nekim plastičnim flašicama. Kada bi neko uzeo flašicu kole, znalo nas je nekoliko piti iz jedne te iste flašica, a niko nikada nije umro kao posljedica toga.

Kad god bi nam se ukazala prilika uzimali bismo mliječne sladolede. Voljeli smo pojesti i bijeli hljeb, kao i puter, razne slatkiše sa šećerom, a opet niko od nas nije bio jako debeo, jer smo mi izlazili svakodnevno napolje i igrali se od jutra do mraka, kada bi nas majke zvale da uđemo u kuću.

 

 

 

 

loading...

Comments

comments