admin May 13, 2017
Podjelite sa prijateljima

Lanene sjemenke koriste se prilikom liječenje raznih oboljenja, a također, su se pokazale odlične u prevenciji svih tih bolesti. Nakon što sazante koliko su korisne i zdrave, sigurno ćete ih odmah uzeti i od sada uvijek imati u svom domu!

Latisnkski naziv za lan jeste ”Linum usitatissimum”. Nikada ne biste ni pomislili da je on toliko zdrav da može izazvati samo pozitivan učinak na naš organizam.

Obzirom da se sjemenke sastoje od posebne teksture, nije nikakvo čudo što se mogu primjenjivati za liječenje raznih zdravstvenih tegoba i oboljenja, kako proljeva tako i ozbiljnih bolesti srca.

Ukoliko želite da učinite nešto korisno za svoj organizam, onda u ishranu dodajte lanene sjemenke.

Svakako treba napomenuti da ove sjemenke možete koristiti ako želite da izgubrite višak kilograma. U njima se nalazi dosta vlanaka i masti koje će vam dati osjećaj sitosti, te poboljšati rad probavnih organa, kao i rad metabolizma. Sve ovo je neophodno kako bi došlo do gubitka suvišnih kilograma, odnosno sagorijevanja masnih naslaga.

Osnovi sastojci sjemenki lana su nezasićene masne kiseline omega-3 masne kiseline, kao i lingan.

Da bi mozak mogao normalno funkconisati neophodno je da mu obezbjedimo dovoljne količine omega-3 masnih kiselina. Ukoliko mozak osjeti njihov nedostatak, onda će doći do razvoja raznih problema, kao što je problem sa razmišljanjem, opažanjem, dolazi do čestih promijena raspoloženja, te depresije.

Laneno sjeme vam može pomoći i u tome! Da biste pobijedili i dijabetes, potrebno je da koristite ove korisne sjemenke.

U njima se nalazi antioksidanski koji djeluju na razinu inzulina i šećera u krvi, te ih održava u normalnim granicama.

Da bi mogli maksimalno da iskoristite sve blagodati lana, onda trebate njegove sjemenke da sameljete i pomiješate sa vodom. Ostavite da odstoji 30 minuta, nakon čega sjemenke trebate izvaditi i ostaviti da se osuše. Veoma je bitno da sjemenke budu na hladnom i suhom mjestu.

 

loading...

Comments

comments