admin October 8, 2017
Podjelite sa prijateljima

Kada započnete sa procesom čišćenja jetre uvidjeti ćete odmah kako se vaše stanje popravlja i da će cijeli organizam da funkcioniše pravilno. Jeste li ikada saznali da jetra ima najviše funkcija u organizmu, oko 500 različitih i da se ona ujedno smatra opterećenim organom, baš kao i naš najvažniji organ-srce!?

 

 

Osnovne uloge koje ima jetra jesu da iz krvi koja prolazi kroz cijeli organizam uklanja sve nakupljene toksine, da ukoliko u organizmu dođe do razvoja nekih infekcija ona ih uništi, učestvuje u stvaranju žuči, izbacuje van metabolički otpar, ali i pomaže u razgradnji masnoće.

Ono što je najbitnije i što svakako trebamo napomenuti jeste da jetra u svoakoj minuti vrši filtriranje ogromne količine krvi, kako bi ona mogla dalje da ide kroz organizam.

 

Jetra je bitna i za uspostavljanje normalne ravnoteže među hormonima, jer istovremeno učestvuje u procesu filtriranja i razgradnje svih hormona u ljudskom tijelu.

Ukoliko svaki dan konzumirate hranu ili piće u kojima se nalazi velika količina štetnih materija, onda u tijelu dolazi do nakupljanja toksina, a njima je najviše izložena jetra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments