admin May 14, 2017
Podjelite sa prijateljima

Kada započnete sa procesom čišćenja jetre, primjetiti ćete kako vaš organizam odmah bolje funkcioniše, ali isto tako pojaviti će se promjene i u raspoloženju. Jeste li saznali da je jetra drugi organ u organizmu, koji obavlja najveći broj funkcija!? Tačnije ona je zadužena za čak 500 funkcija!

Glavna funkcija jetre jeste da pročišćava krv i iz nje uklanja sve toksine. Pored toga, ona učestvuje u stvaranju žuči, djeluje na razgranju masnoće, te iz tijela izbacuje sam otpad koji nastaje kao produkt metabolizma.

Veoma je bitno da jetra normalno funkcioniše, jer ona učestvuje i u razgradnji hormona, što znači da od nje zavisi kakva će biti ravnoteža hormona u našem tijelu.

Jetra biva prezasićena toksinima ukoliko u organizam svakodnevno unosimo razne štetne materije, a to radimo ukoliko jedemo i pijemo hranu izloženu štetnim materijama.

Osim ovih učinaka, na rad jetre mogu da nepovoljno djeluju i elektromagnetno zračenje, odnosno prisustvo mobitela, wi-fia. Da biste se zaštitili, nemojte barem u toku noći da držite mobilni telefon u svojoj blizini,

Znakovi koji ukazuju da je našoj jetri neophodno čišćenje

 

 

loading...

Comments

comments