Da biste smršali, treba prvo da očistite jetru: Eliminišite svu masnoću, kao i toksine iz ovog organa!
admin May 14, 2017
Podjelite sa prijateljima

Kada započnete sa procesom čišćenja jetre, primjetiti ćete kako vaš organizam odmah bolje funkcioniše, ali isto tako pojaviti će se promjene i u raspoloženju. Jeste li saznali da je jetra drugi organ u organizmu, koji obavlja najveći broj funkcija!? Tačnije ona je zadužena za čak 500 funkcija!

Glavna funkcija jetre jeste da pročišćava krv i iz nje uklanja sve toksine. Pored toga, ona učestvuje u stvaranju žuči, djeluje na razgranju masnoće, te iz tijela izbacuje sam otpad koji nastaje kao produkt metabolizma.

Veoma je bitno da jetra normalno funkcioniše, jer ona učestvuje i u razgradnji hormona, što znači da od nje zavisi kakva će biti ravnoteža hormona u našem tijelu.

Jetra biva prezasićena toksinima ukoliko u organizam svakodnevno unosimo razne štetne materije, a to radimo ukoliko jedemo i pijemo hranu izloženu štetnim materijama.

Osim ovih učinaka, na rad jetre mogu da nepovoljno djeluju i elektromagnetno zračenje, odnosno prisustvo mobitela, wi-fia. Da biste se zaštitili, nemojte barem u toku noći da držite mobilni telefon u svojoj blizini,

Znakovi koji ukazuju da je našoj jetri neophodno čišćenje

 

 

loading...

Comments

comments