admin May 22, 2017
Podjelite sa prijateljima

Trebate znati da je uvijek najbolje koristiti neke prirodne lijekove za koje ste čuli kako mogu da pomognu ljudima u uklanjanju raznih zdravstvenih tegoba. Među najljekovitije sastojke ubraja se med, koji je jako cijenjen kako od nas, tako i u cijelom svijetu.

Med se nikada ne može pokvariti, jedino ako dugo vremena ga ostavite na hladnom mjestu on se može kristalizirati.

Kombinacija meda i cimeta je nevjerovatna, pa se može koristiti za liječenje raznih oboljenja.

Neke od njih su:

Srčane bolesti: Uzmite po kašiku meda i cimeta, dobro izmiješajte i napravite pastu sa kojom možete da spriječite nastanak srčanog udara, kao i povišenu razinu holesterola u arterijama. Svao jutro doručkujte upravo ovu smjesu, a možete je slobodno jesti i  sa hljebom.

Artritis: U šolji prokuhale vode dodajte kašiku cimeta i onda dobro izmiješajte. Kada se smjesa malo ohladila dodajte i dvije kašike meda. Med nikako nemojte dodavati u vrelu vodu, jer on tada gubi svoju ljekovitost. Lijek treba da konzumirate ujutru prije jela, kao i navečer kada krenete spavati.

Upala mokraćnog mjehura: U šolju mlake vode, potrebno je samo da dodate 3 kašike cimeta u prahu, kao i kašiku domaćeg meda. Smjesu promiješajte i odmah popijte. Na ovaj način moguće je da ništite sve bakterije koje su se razmnožili u mokraćnom mjehuru.

loading...

Comments

comments