admin June 24, 2017
Podjelite sa prijateljima

Ljekari su nam uvijek govorili da postoji granica koja predstavlja normalan krvni pritisak, te da ona iznosi 120/80. Prema njihovim riječima i savjetima , bilo kakava oscilacija, bez obzira da li se pritisak poveća ili snizi predstavlja ”uzbunu” i trebali bismo se javiti ljekaru. Tek sada možemo da shvatimo da su nas cijelo vrijeme zavaravali, jer to zapravo nije istina.

Evropsko kardiološko udruženje objavilo je u javnost podatke u kojima je navedeno da normalan krvni pritisak zapravo iznosi 140/90.

Prof. dr. Branko Beleslin već dugi niz godina radi na Klinici kao glavni kardiolog, pa je odlučio da ljudima objasni novu teoriju, odnosno sve kriterijume koji se odnose na krvni pritisak.

Već sada su nove vrijednosti krvnog pritiska počele da se primjenju i na prostoru Balkana.

” Uglavnom svi ljudi su mislili kako je 120 sa 80 idealna, odnosno normalna vrijednost krvnog pritiska. Od sada se ta vrijednost zamjenjuje sa 140 sa 90. Međutim, treba naglasiti i to , da ova vrijednost krvnog pritiska ne važi za osobe sašećernom bolešću, kao i za starije, jer za njih normalna vrijednost krvnog pritiska iznosi 130 sa 80.” – rekao je poznati ljekar.

 

loading...

Comments

comments