admin May 23, 2017
Podjelite sa prijateljima

Dosta ljudi svakodnevno vodi bitku sa začepljenim odvodom. Ako ste i vi jedan od tih, onda znate koliko nekada taj posao može biti dosadan i naporan, naročito kada ste koristili razne proizvode, a nise uspjeli da uklonite nastali problem. 

Da bi smo vam barem malo olakšali mi smo za vas pronašli genijalan trik koji će vam pomoći da za samo 2 minute riješite problem sa začepljenim odvodima.

Više nikada nećete bacati novac na neke hemijske preparate koji nemaju nikakvog učinka. Sve što sada trebate uradite jeste da poslušate naš savjet i učinite baš ono što ćemo vam reći.

Odmah započnite sa postupkom, kako biste napokon bili zadovoljni!

Prije samog početka izvođenja procesa potrebno je da uklonite svu vodu koja se eventualno nalazi u sudoperu. Poslije togam napravite smjesu sa kojom ćete da otčepite odvod.

Potrebni sastojci:

  • 1/2 čaše limuntosa
  • 1/2 čaše sode bikarbone

Postupak:

Ova dva sastojka naspite u odvod i onda pustite toplu vodu da teče tankim mlazom. Obzirom da će doći do reakcije sode bikarbone i limuntosa na prljavštinu, nemojte se iznenaditi kada počne pjena da se pojavljuje iz odvoda.

Svi komadići hrane, kao i masnoća koja se nakupljala u odvodu  će se razložiti na jako sitne djeliće koji će otići iz odvoda.

10 minuta kasnije, možete da pustite jači mlaz vrele vode kako bi saprali sve to.

Podijelite ovo sa svojim prijateljima, pa da i oni mogu da očiste svoje odvode. 🙂

Comments

comments