admin January 11, 2018
Podjelite sa prijateljima

 

U najzdravija i naljekovitija ulja svakako da se može uvrstiti i kokosovo  ulje, jer je ono obogaćeno sa raznim ljekovitim materijama, koje imaju nevjerovatan učinak na naše tijelo. 

 

 

 

 

Kokosovo ulje posjeduje antigljivično, antibakterijsko , kao i mnoga druga dejstva koja izazivaju poseban učinak i pomažu nam da spriječimo napad raznih štetnih materija, te da se izlijeimo ukoliko je došlo do eventualnog oboljenja.

Postoji nekoliko zabilježenih slučajeva kada su se ljudi uspjeli oporaviti i od opasnih oboljenja, jer su redovno koristili kokosovo ulje.

 

U njemu se ne nalaze kalorije, što u suštini znači da je njegova upotreba preporučljiva osobama koje žele da izgube višak kilograma. On se zapravo koristi za pripremanje raznih vrsta obroka.

 

 

Ova vrsta ulja može da se primjenjuje i u kozmetičke svrhe.

 

Ako želite da izbijelite zube,, trebate znati da ćete bolji efekat postići ako koristite ovo ulje, nego da uzimate olovku za izbjeljivanje. Osim toga, ulje ne može da našteti zubima.

Ako pak imate problema sa aknama , ožiljcima ili strijama, samo je potrebno da naneste kokosov ulje i ostavite da djeluje. Redovnom primjenom možete da se riješite ovih problema.

Comments

comments