admin December 26, 2017
Podjelite sa prijateljima

Jedan od najboljih prirodni lijekova svakako je list vinove loze. U njemu se nalazi mnoštvo ljekovitih materija, među kojima se najviše ističu vitamini A, B6, C, K i E. Od minerala najviše su zastupljeni magnezij i kalcij, mangan i bakar, a poznato je da se u listovima vinove loze nalazi dosta vlakana, folata , kao i riboflavina.

 

 

 

 

Sada ćemo vam otkriti koja se to najsnažnija svojstva koja posjeduje listovi vinove loze:

 

Do sada listovi vinove loze su se najviše koristili u svrhu liječenja čireva, dijareje, menstrualnog krvarenja koje prati velike bolovi, i vaginalnog iscjetka. U Americi se čaj pripremljen od ovog lišća najviše primjenjuje u svrhu liječenja hepatitisa, dijareje, a preporučuje se i osobama koje imaju problema sa često pojavom bolova u želucu.

 

Protuupalno dejstvo

Poznato je da ovi listovi posjeduju protuupalno dejstvo. Kao najveći uzročnik gotovo svih ozbiljnih i teških oboljenja smatra se hronična upala, a među njima se ubraja Alzhajmerova bolest, srčane oboljenja, artritis, hronova bolest, kao i mnoga druga.

 


Do pogoršanja kroničnih upala može doći zbog genetike, ali i načina života, koji je kako možemo primijeniti u posljednje vrijeme veoma loš.

Ukoliko bismo počeli konzumirati hranu obogaćenu protuupalni materijama onda bismo mogli i da smanjimo mogućnost od obolijevanja.

 

Comments

comments