admin May 19, 2017
Podjelite sa prijateljima

Recept za lijek koji vam sada donosimo ima nevjerovatno pozitivno djelovanje na ljudsko zdravlje, a može da se koristi i u velikim količinama, s tim da neće doći do pojave neželjenih efekata. Holistička medicina već godinama savjetuje ljudima da počnu sa primjenom ricinusovog ulja, jer može da pomogne prilikom liječenja raznih oboljenja.

Dr. Vilijam Mekgrej otkrio je odlične načine primjene ricinusovog ulja, od kojih svaki ima pozitivan učinak prilikom liejčenja raznih vrsta oboljenja i zdravstvenih tegoba.

Ovo su neki od najuspješnijih liječenja:

1. Namažite rane, masnice ili posjekotine sa malom količinom ricinusovog ulja i ono će u rekordnom vremenu da nestane i zaraste.

2. Svim trudnicama se preporučuje da u osmom i deveto mjesecu trudnoće masira stomak sa ovim uljem, jer će na taj način spriječiti pucanje kože, odnosno stvaranje strija.

3. Ako patite od bilo koje vrste alergije, onda svako jutro uzmite samo 5 kapi ovog ulja i popijte na prazan stomak.

4. Preko ozlijeđenog zgloba postavite oblogu od ricinusovog ulja i pustite da djeluje tokom cijele noći. Ponavljajte tretman redovno!

5. Ako imate oslabljeni ili izgubljen vid, onda svaki dan stavite po nekoliko kapi ricinusovog ulja u ono uho s kojim imate problema.

6. Prije spavanje u oko stavite kap ulja i možete lako i brzo da izliječite kataraktu.

7. Pilonidalne ciste možete ukloniti ako koristite obloge od ovog ljekovitog ulja.

8. Ako su vam se počele stvarati smeđe pjege po koži i nerviraju vas, onda napravite smjesu od sode bikarbone i ricinusovog ulja, nanesite na taj dio tijela i ostavite da djeluje neko vrijeme.

9. Očne alergije možete ukloniti u kratkom vremenskom periodu, ako prije spavanja staviti ricinusovo ulje na kapke.

10. Bolove u donejm dijelu leđa možete da uklonite, ako barem jednom u toku sedmice postavite oblogu od ovog ulja.

11. Na stomak nanesite oblogu ako imate problema sa proljevom.

12. Sve probleme sa glasnim žicama ili ako patite od promuklosti, možete da uklonite ako u roku od tri mjeseca rek+dovno postavljate obloge na vrat.

13. Uklonite tinitus tako što ćete svaki dan da uzimate po 7 kapi ulja, a cijela terapija traje 4 sedmice.

14. Ricinusovo ulje djeluje i na hiperaktivnost. Na stomak postavljate obloge svaki dan.

 

 

 

loading...

Comments

comments