admin May 19, 2017
Podjelite sa prijateljima

Dosta vas vjerovatno ima vikendicu u koju s vremena na vrijeme ode sa svojom porodicom, kako biste sa tamo odmorili, uživali u prirodi i jednostavno opustili. I Snežana Mihelič imala je vikendicu koju je njena porodica jako voljela i gdje bi rado otišli. 

Poslije nekog vremena ona je shvatila da je zaista došlo vrijeme da malo preuredi svoju vikendicu, odnosno da je renovira. Obzirom, da nije imala baš mnogo novca, onda je ona odluči da uzme stvar u svoje ruke, te da neke stvaari sačuva, ali i da ih uljepša koliko god je to moguće.

Sada slijedi njena priča:

Plac na kojem se nalazi njena vikendica kupljen je 1967. godine. Na početku je taj dio zemljišta izgledao kao i sva ostala brda. Međutim, njen svekar se mnogo trudio kako bi izgradio vikendicu, te je na taj način uređivao ostatak zemljišta.

Prema njenim riječima, on je svakodnevno ulagao svoj trud, kako bi imao terasasto područje, gdje bi obezbjedio svojim unucima prostor za igru, ali i kako bi napravio vinograd i voćnjak, što je oduvijek bila njegova želja.

Njihova vikendica je prva napravljena, ali kako je vrijeme prolazilo dolazili su i drugi ljudi, uzimali placeve i počeli sa gradnjom svojih vikendica. Kako stari umiru, sve te vikendice su naslijedili njihova djeca ili čak unuci.

Svako od njih pokušava da održava okolinu očuvanom i funkcionalnom.

Da bi mogli doći do Dunava, mještani su sami izgradili stepenice, kojih ima oko stotinjak.

Snežanina vikendica ima oko 40 m². Ona posjeduje veliki dnevni boravak, koji u svom sklopu ima trpezariju, te je povezan i sa kuhinjom. Na tom spratu se nalazi i kupatilo, dok stepenice vode na gornji sprat na kojem se nalaze dvije prostorije.

 

 

 

 

 

 

 

loading...

Comments

comments