admin May 26, 2017
Podjelite sa prijateljima

Kada počnete sa pripremanjem ovog lijeka, pokajati ćete se što prije niste saznali za njega, jer ima jako prijatan ukus, a osim toga i nevjerovatno veliki učinak na naš organizam. 

Kod posmatranja krvne slike, treba voditi računa o broju crvenih krvnih zrnaca, ali isto tako i o razinu hemoglobina u krvi. Ukoliko je njegova razina ispod normale, to znači da će u organizmu i prenos kiseonika biti smanjen, što je osnovni preduslov za nastanak anemije.

Postoje razni domaći lijekovi koji mogu da se koriste kako bi se povećala razine hemoglobina, ali trebate da se odlučite za one sa kojima ćete da unesete dovoljno vitamina, kako biste poboljšali i stanje svog zdravlja.

Prirodni eliksir koji ćemo vam sada predstaviti omogućiti će vam da povećate broj crveniih krvnih zrnaca, ali i cjelokupnu krvnu sliku.

Potrebni sastojci:

  • 200 gr oraha
  • 200 gr osušenog grožđa
  • 200 ml meda
  • 200 ml soka od mrkve
  • 200 ml soka od cvekle
  • 2 limuna

Priprema:

Limun najprije dobro operite i onda ga prepolovita, pa sve sjemenke iz njega uklonite. Onda limun izblendirajte i stavite u staklenu teglu. U smjesu dodajte i 200 ml domaćeg meda, kao i po 200 ml soka od cvekle i mrkve, te zajedno sve sa plastičnom kašikom izmiješajte.

Na kraju dodajete i usitnjene orahe i grožđice, te ponovo sve izmiješajte.

Lijek koji ste pripremili treba da čuvate u frižideru.

Obavezno lijek uzimajte redovno, odnosno tri puta u toku dana, prije jela, po jednu kašiku.

 

loading...

Comments

comments