admin May 17, 2017
Podjelite sa prijateljima

Još u vrijeme starih Rimljana kurkuma je postala jako cijenje začin, i oni su zahtjevali da uvijek imaju dovoljne količine ovog žutog praha za sve svoje potrebe. Ubrzo je počeo da se primjenjuje i za održavanje ljepote, pa su žene naprosto ostale zadivljene njenim učinkom.

Ukoliko imate probleme sa aknama, podočnjacima, crvenilom, borama, tamnim mrljama ili čak pojavom dlačica na licu, onda je svakako naš prijedlog da sebi pripremite ovu masku.

Prije nego počnete nanositi masku na lice, trebali biste obući neku staru majicu, jer postoji velika mogućnost da isprljate svoju odjeću i onda je nećete moći lako očistiti.

Prilikom nanošenja smjese na lice, obavezno obucite rukavice, jer će vam inače prsti ostati žuti od kurkume.

Potrebni sastojci:

  • 2 kašike brašna
  • kašika kurkume
  • kašika bademovog ulja
  • kašika mlijeka

Priprema:

Uzmite jednu posudicu i u njoj najprije pomiješajte kašiku kurkume sa brašnom. Nakon toga potrebno je dodati i preostale sastojke, dobro miješati kako bi ste napravili kremastu smjesu.

Prije nego počnete nanositi masku na lice, trebate ga dobro očistiti vodom. Tada smjesu nanesite i pustite da djeluje oko 20 minuta. Lice operite toplom vodom, kako biste uklonili sve što ste nanijeli na lice.

Ubrzo ćete primjetiti kako svi vaši problemi nestaju, a vaše lice će biti ljepše nego ikada prije! 🙂

loading...

Comments

comments