admin May 27, 2017
Podjelite sa prijateljima

Povećanje tjelesne težine dovodi i do razvoja raznih oboljenja. Takve osobe najčešće obolijevaju od srčanih bolesti, šećerne bolesti ili dijabetesa, moždanog udara, kao i srčanog udara.

Da biste u određenoj mjeri spriječili nastanak određenih oboljenja potrebno je da samo održavate tjelesnu težinu u granicama normale. Ukoliko želite da smršate, onda je neophodno da uzimate zdravu i pravilnu ishranu, te da se počnete više kretati ili obavljati neku fizičku aktivnost.

Veoma je bitno da prestanete sa uzimanjem nezdrave hrane, kao i gaziranih pića! U velikoj mjeri treba i da smanjite unos masti u organizam, ali svakako trebate voditi računa i o količini soli.

Nemojte misliti da sve što se reklamira za mršavljenje i djeluje tako dobro, jer dosta tih preparata nema pozitivan učinak kako se i predstavlja. Ako želite da imate savršeno tijelo nemojte da se izgladnjujete, nego jednostavno vodite brigu o tome kakvu hranu koristite, te u kojim količinama.

Sada ćemo vam pokazati koji je najbolji režim ishrane kako biste imali normalnu kilažu!

Doručak nikako ne smijete preskakati, a najbolje bi bilo da uzmete neke žitarice.

Ručak je također obavezan, a evo šta možete jesti:

  • čašu jogurta
  • kuhano  jaje
  • tost

Za večeru pojedite samo tost i neko kuhano povrće.

Između glavnih obroka imae dvije užine, a tada možete pojesti jednu jabuku, bananu ili narandžu. Na vama je da odlučite šta želite.

Cijeli režim traje samo 14 dana, a obzirom da ćete koristiti isključivo zdravu hranu, sigurno ćete i smršati.

Probajte i uvjerite se!

 

loading...

Comments

comments