admin May 27, 2017
Podjelite sa prijateljima

Jesu li i vama dosadile keramičke pločice koje već godinama imate u svom domu, ali nemate dovoljno novca da ih zamijenite novima!? Da li ste razmišljali o nekom drugom rješenju!? Uvijek postoji neko drugo prihvatljivo rješenje koje vam može pomoći u takvim situacijama.

Sve keramičke pločice možete veoma lako da promijenite, odnosno da prefarbate u neku drugu boju, te na taj način promijenite izgled svog doma, a i tim pločicama produžite životni vijek.

Da biste ofarbali pločice u kuhinji ne treba vam mnogo novca, a imati ćete jako moderan izgled. Prije samog početka farbanja, obavezno morate da najprije osmislite novi dizajn po kojem ćete raditi pločice.

Cijeli postupak farbanja sastoji se od:

  • čišćenja pločica
  • premazivanja
  • nanošenje odgovarajuće boje

ČIŠĆENJE

Veoma bitan postupak je upravo čišćenje. Najprije uzmite detedžent i sa njim dobro uklonite svu prljavštinu, kao i evetualnu masnoću koja se nakupila na pločicama. Da biste to što lakše uklonili preporučljivo je da koristite spužvu sa abrazivom.

Poslije toga preko pločica nanesite alkohol i ostavite neko vrijeme kako bi se dobro osušilo. Ukoliko i poslije toga postoji prljavština na pločicama onda iskoristite razređivač koji  je baziran na vodi. Dobro s njim istrljajte, te onda operite pločice vodom. Na kraju je potrebno ponovo da ostavite kako bi se osušilo!

 

 

 

loading...

Comments

comments