admin May 16, 2017
Podjelite sa prijateljima

Svi znamo koliko muhe, komarci, ali i razni drugi insekti nekada mogu biti dosadni . Međutim, veoma je bitno da znate da nikada ne trebate koristiti štetne hemikalije kako biste ih se riješili, jer na taj način ugrožavate svoje zdravlje, ali i zdravlje svoje porodice. 

Osvježivači i drugi proizvodi koje možemo da kupimo su prepuni raznoraznih hemikalije, koji imaju samo negativan učinak na nas. Svakako je bolje rješenje da upotrebljavamo neke prirodne osvježivače, jer oni ne mogu da ugroze zdravlje i izazovu nuspojave.

Sada ćemo vam prestaviti samo neke od ideja kako da se riješite svih tih dosadnih insekara, a da ujedno i osvježite svoj dom posebnim mirisom.

Eterično ulje lavande

Vjerovatno vam je poznat miris lavande. Njena karakterističan miris može lako da otjera sve insekte, a naročito muhe i moljce. Uzmite jednu spužvu i natopite je sa eteričnim uljem lavande. Spužvu stavite u staklenu teglu, koju ne trebate zatvarati i ostavite u neki dio prostorije.

Limun i klinčić

Uzmite pola limuna i na njega postavite malo klinčića. Ova kombinacija je učiniti vaš dom sigurnim, jer će svi insekti bježati iz njega.

Eterična ulja nane i limuna

U jednoj boci sa raspršivačem pomiješajte 10 kapi eteričnog ulja limuna sa istom tolikom količinom eteričnog ulja nane. Bocu dobro promućkajte, kako bi se ulja izmiješala i onda s tom smjesom poprskajte svoj dom. Riješiti ćete se neugodnim mirisa, ali istovremeno i nepoželjnih gostiju.

loading...

Comments

comments