admin May 25, 2017
Podjelite sa prijateljima

Savremeni način života doveo je do toga da u svoj organizam unosimo samo brzu i genetski modifikovanu hranu, koja je jako opasna za naš organizam, jer je on ne može da brzo i lako obradi. 

U takvoj hrani nalazi se veoma malo nutritijenata koji su potrebno za normalno funkcionisanje organa, ali zbog toga sadrži ogromne količine štetnih materija koji djeluju nepovoljno na pH ravnotežu koja se odvija u tijelu.

Najbolje je održavati alkalnu sredinu u tijelu. Međutim, uzimanje gore navedene hrane, remeti tu sredinu i prouzrokuje stvaranje kisele sredine, koja dovodi i do oslabljenja našeg imuniteta. Samim tim, naš organizam postaje odlično mjesto za ravoj raznih vrsta oboljenja.

Veoma je bitno da započnete sa uzimanjem alkalne hrane, kako biste mogli održavati i takvu sredinu u organizmu, ali i sačuvati zdravlje.

Sada ćemo vam pokazati koje su to namirnice alkalne i koje biste trebali konzumirati:

 1. Sjemenka lana, heljda, maslinovo ulje, blitva, mrkva

Sjemenke lana su obogaćena vitaminom E, kao i velikom količinom vlakana. Sa njima možete da obezbjedite alkalnu sredinu, ali i da izliječite upalne procese koji su se razvili u organizmu.

Heljda se koristi kao zamjena pšenici i uvijek je možete koristiti, iako bi bilo idealno da je uzimate za doručak. Sa njom ćete organizmu obezbjediti dovoljnu količinu energije, ali i spriječiti razvoj srčanih oboljenja.

Maslinovo ulje sadrži mononezasićene masne kiseline, ali obogaćeno je i sa dosta vitamina E.

Blitva posjeduje antivirusno i antibakterijsko svojstvo, tako da može spriječiti nastanak oštećenja uzrokovanim slobodnim radikalima koji se nalaze u organizmu.

Mrkva djeluje na vid u cilju njegovog poboljšanja, i ima u sebi beta karoten.

loading...

Comments

comments