admin January 12, 2018
Podjelite sa prijateljima

 

Baš kao što je slučaj sa svim organima i dijelovima tijela, tako i obrve imaju posebnu funkciju u našem organizmu i trebamo o njima voditi dovoljno računa. Ukoliko se dese bilo kakve promijena na obrvama, to je znak da dolazi do nekih problema unuar tijela, odnosno da nešto ne funkcioniše kako treba. 

 

 

 

 

Ako ste nekada primjetili da su obrve iznenada počele da vam opadaju, pa da su se prorijedile ili jednostavno su skroz opale sa vanjskih krajeva, onda znajte da je zaista vrijeme da idete ljekaru kako bi saznao o čemu se zapravo radi.

Ovaj problem nije uopšte vezan za estetski izgled, nego za nešto mnogo veće.

 

Ako su vam opale obrve to ukazuje da je došlo do poremećaja hormona koji su zaduženi za rast i održavanje dlačica na tom tijelu lica. Najčešće su u pitanju problemi sa štitnom žlijezdom.

Ljekari su utvrdili da se ovaj problem najčešće pojavljuje kod osoba koje pate od hipotireoze, ali u nekim slučajevima i kod hipertireoze.

 

Pojavljuju se i kod muškaraca i kod žena i to mnogo prije nego što dođe do pojave drugih simptoma koji ukazuju na poremećaj rada štitne žlijezde.

 

 

 

Tek poslije nekoliko mjeseci dolazi do pojave i drugih simptoma , kao što su malaksalost, pucanje i listanje noktiju, promjene u tjelesnoj težini, opadanje kose i slično.

 

Comments

comments