admin May 25, 2017
Podjelite sa prijateljima

Svaki balkon koji je ukrašen sa cvijećem izgledati će ljepše od ostalih. Da li biste i vi željeli da na poseban način ukrasite svoje balkone, a da pri tome ne morate da vodite previše računa o cvijeću!? 

Sada ćemo vam predstaviti pet vrsta cvijeća koje možete zasaditi, a oni uspijevaju kod svih.

 1. Kadifa

Ona se ubraja u najpopularnije cvjetove, jer je jako lijepa, a pri tome ne zahtjeva gotov nikakvu brigu. Bez obzira kakvo zemljište da izaberete za njenu sadnju, ona će uvijek uspjeti. Kadifica cvjeta tokom čitavog ljeta, a karakterišu je žućkasto-narandžasti cvjetovi.

Ipak najbolje će se razvijati ako je držite na osunčanom ili polusjenovitom mjestu.

Ukoliko biste željeli da vam kadifica savršeno cvjeta tokom ljeta, onda samo trebate da uklonite ocvale cvijetove, te da ih redovno zaljevate.

2. Pelargonija

Ljudi se odlučuju za ovu biljku jer je otporna na razne vremensku uslove. Prepoznatljiva je po uspravnim listovima, koji na svojim krajevima imaju tamnozelenkasti prsten. Nju možete uzeti u raznim bojama, poput crvene, bijele, roze, narandžaste…

Da bi što bolje cvjetala potrebno je da je postavite na osunčano mjesto. Kada joj se neki cvjetovi osuše ili listovu počnu žutiti, vi njih odmah uklonite, kako bi idalje mogle lijepo da cvjetaju.

Veoma je bitno da ih redovno zalijevate, te da koristite supstrat između zalijevanja.

 

loading...

Comments

comments