admin May 28, 2017
Podjelite sa prijateljima

Kalcijum je jako bitan za naš organizam, jer pomaže prilikom obavljanja najvažnijih funkcija našeg organizma. On učestvuje u stvaranju koštane mase, ali i sprečava nastanak osteoporoze. Pored toga, kalcijum je bitan jer održava normalnu funkciju mišića i živaca po cijelom tijelu, djeluje na normalan rad srca, sprečava zgrušavanje krvi, ali i obezbjeđuje nam pravilan san.

Treba istaći da je bitan i za funkcionisanje imunoloških ćelija, te čini kosu i kožu našeg tijela zdravom.

Iz tijela kalcijum crpe razni faktori, a neki od najčešćih su ispijanje kafe, alkoholnih i gaziranih pića, kao i kada sjedimo dugo vremena.

Najčešći nedostatak kalcija javlja se kod trudnica, starijih osoba, kao i onih koji imaju neke probavne smetnje i poremećaje.

U jednoj ljusci jajeta nalazi se oko 90% kalcijuma, te upravo onda predstavlja najbolji izvor ovog potrebnog minerala. Naš organizam će lako da apsorbuje kalcijum iz ljuske, jer je njen hemijski sastav isti kao i kosti i zubi koji sačinjavaju naš organizam.

Ukoliko počnete sa primjenom ovih ljuski onda ćete nadomjestiti nedostatak ovog minerala, spriječiti razvoj osteoporoze, ali i učiniti druge korisne stvari za tijelo, kao što su borba protiv povišenog holesterola u krvi, sprečavanje nastanka povišenog pritiska.

Kalcijum podstiče koštanu srž u organizmu da počne stvarati nove krvne ćelije.

U ljusci jajeta nalazi se o cink, željezo, mangan, fosfor i drugi potrebni minerali ljudsom tijelu. Medicinski stručnjaci savjetuju da ljusku jajeta sameljemo i počnemo koristiti.

Dozvoljena doza je 1,5 – 3 gr na dan.

Comments

comments