admin May 7, 2017
Podjelite sa prijateljima

Da biste održavali svoje biljke u dvorištu možete da uzmete razne preparate, ali oni u sebi sadrže dosta hemikalija, koje zapravo mogu da ih unište i djeluju negativno na njih. Prema tome, one treba da budu posljednja opcija koju ćete primjeniti.

Također, dostupna su nam razna gnojiva i pesticidi, koji svakako nemaju dobar efekat na našu sredinu, a još gore se mogu odraziti na naše zdravlje.

Najbolje rješenje, koje preporučuju razni vrtlari svakako je ocat, koji predstavlja prirodan i jako dobar prirodni proizvod dostupan ljudima.

Efekat koji možete postići sa ocatom će vam se naprosto oduševiti i početi ćete sa njegovom redovnom primjenom. Čak ćete i svojim prijateljima početi da preporučujete da ga koriste.

Ovo su samo neki od koristi koje možete da imate ako koristite ocat:

Štetočine

Ocat ima karakterističan miris koji ne mogu da podnesu psi, mačke, ali ni puževi. Samo je potrebno da uzmete malo ocata i poprskate ga po svojim biljkama, te ih na taj način zaštitite od raznoraznih štetočina. Ocat možete staviti i na neku krpu, koju ćete zakačiti na kolac kod biljaka.

Comments

comments