admin May 26, 2017
Podjelite sa prijateljima

Svako od nas kada odluči da očisti svoj dom, uzme razne štetne proizvode koji su obogaćeni hemikalijama. Međutim, to nije uvijek rješenje, jer možemo da iskoristimo i neke prirodne metode za čišćenje, a naročito ukoliko želimo da uklonimo plijesan.

Osnovni sastojak koji se primjenjuje za priremu ovog prirodnog sredstva jeste ulje čajevca, koje posjeduje mnoge ljekovitosti.

Obzirom da posjeduje jaka antiseptička dejstva, ulje čajevca može da se koristi prilikom liječenja upala, kao i astme, bronhitisa, tuberkuloze. Pokazao se jako efikasnim i kod saniranja problema sa kožom, opekotina, te uklanjanja osipa.

Sada ćemo vam pokazati kako možete da napravite sprej sa kojim ćete uništiti sve bakterije i plijesan koji se nastanio u domu.

Svakako da je bolje iskoristiti neki domaći proizvod koji nema negativan uticaj na zdravlje, nego da uzimate proizvode koje sadrže samo štetne hemikalije.

Potrebni sastojci:

  • 2 čaše vode
  • 2 kašike ulja čajevca

Priprema:

Uzmite jednu bocu sa raspršivačem i u njoj pomiješajte ova dva sastojka.

Pripremljenu smjesu nanosite samo na mjestima gdje postoji buđ i ostavite neko vrijeme da djeluje, poslije čega trebate samo da suhom krpom prebrišete.

Najbolje bi bilo da pogledate i naredni video u kojem je sve lijepo objašnjeno:

Comments

comments