admin May 18, 2017
Podjelite sa prijateljima

Tinkture se smatraju najboljim preparatima koje ljudi mogu da koriste, jer su u njima prisutna baš sve ljekovite materije koje se nalaze u određenoj biljci. Bitno je da znate da tinkture imaju jak efekat na ljudski organizam, tako da uvijek morate biti pažljivi kada ih koristite. Prilikom pripreme tinkture uglavnom se koristi neki alkohol, ali vi kao njegovu zamjenu možete da uzimate i jabukovo sirće, jer se pokazalo kao odličan rastvarač.

Prednost jabukovog srćeta u odnosu na alkohol jeste u tome što je on provjereno netoksičan, a osim toga posjeduje i druge zdravstvene prednosti među kojima su najistaknutije:

Djeluje na regulaciju kiselost organizma

Ukoliko koristite 100% organsko jabukovo sirće koje je među ostalom i nefiltrirano, onda on može da djeluje kao prirodni probiotik te da uništi sve bakterije i gljivice koje su se razvile u oranizmu

On posjeduje i antimikrobno dejstvo, tako da se pokazao jako učinkovitim kada je u pitanju održavanje razine holesterola u krvi. Koristan je i ta osobe koje koriste inzulin.

Jabučna kiselina koju posjeduje jabukovo sirće ima antibakterijsko, antivirusno, kao i antigljivično dejstvo, zbog kojeg organizam ima dovoljnu količinu energije, ali i pomaže kod boljeg funkcionisanja mišića.

Ojačava imunitet

Richard Schulze je postao jako popularan kada je javnosti otrio recept za ”super tonik” koji izaziva nevjerovatno pozitivan efekat na naše zdravlje. Sastojci koji se koriste za njegovu pripremu moraju biti domaći, odnosno organski, kako bi lijek imao dobro djelovanje.

Potrebni sastojci:

  • habarero svježa papričica
  • glavica crvenog luka
  • glavica bijelog luka
  • jabukovo sirće
  • hrenov korijen
  • đumbirov korijen

Priprema:

Ovaj lijek se priprema, baš na isti način kao što se pripremaju ostale ljekovite tinkture. Najprije trebate da sve trave pomiješate u jednoj posudi i preko njih naspete jabukovo sirće, kako bi sve biljke bile sasvim potopljene u njemu.

Povrće ogulite i isjeckajte na što sitnije komadiće i istresite ih u staklenu posudu, pa dodajte i jabukovo sirće. Posudu zatvorite i onda je protresite nekoliko puta kako bi se satsojci izmiješali.

Ostavite da odstoji 6 sedmica na nekom hladnom i mračnom mjestu. Veoma je bitno da ga sa vremena na vrijeme protresete.

loading...

Comments

comments