admin May 13, 2017
Podjelite sa prijateljima

Sa ovom maskom ćete nahraniti svoju kožu, te na taj način je očistiti i ona će postati mnogo ljepša. Sastojci koji su potrebni za njenu pripremu su potpuno prirodni i možete ih svugdje naći. Osim toga, oni neće izazvati nikakve neželjene reakcije, kao proizvodi koje možemo uzeti u apotekama ili pak kozmetičkim salonima.

Maska se koristi već neko vrijeme i sve osobe koje su je primjenjivale priznale su da su zaista zadovoljni njenim učinkom.

Ako i vi imate problema sa kožom ili borama, onda je potrebno samo da napravite ovu smjesu, primjenite je nekoliko puta i vaš problem je riješen.

Potrebni sastojci:

  • 4 jaja
  • limun

Priprema:

Od jaja najprije odvojite samo bjelance, a iz limuna iscijedite sok. Pomiješajte nakon toga bjelanca sa samo jednom kašikom svježe iscjeđenog limunovog soka, pa smjesu koju ste dobili nanesite na lice.

Odmah ćete primjetiti kako vam se koža zateže, ali ipak trebate ostaviti da odstoji i djeluju najmanje 15 minuta. Poslije toga, masku operite sa lica.

Bjelance djeluje na kožu i sprečava stvaranje bora!

Ako vam je koža lica suha, ond amožete uzeti jednu jako zrelu bananu i dobro je izgniječiti, te takvu nanijeti na lice i pustite da odstoji 20 minuta. Nakon toga, također, lice operite vodom i nanesite malo hidratizirajuće kreme.

 

Comments

comments