admin May 21, 2017
Podjelite sa prijateljima

Period koji nam dolazi je pogodno za rast i razvoj korova, pa bismo u to vrijeme trebali da pronađeno idealno rješenje sa kojim možemo da ga uklonimo, te spriječimo da dalje raste i razvija se. 

Srećom, ne moramo da uvijek koristimo hemijske preparate, nego postoje efikasna sredstva i metode sa kojima na lak i brz način možemo da uništimo korov. Neke od najboljih preparata imate već kod kuće i oni su poprilično jeftini.

Evo o kojim sredstvima i metodama se radi:

Čupanje

Čupanje korova će biti jako jednostavan i lak postupak ukoliko je prije toga pala kiša. Neke biljke je jako teško isčupati iz zemlje, pa da biste sebi to olakšali potrebno je samo da uzmete vode i s njom zalijete zemlju. Jedna od takvih biljaka jeste maslačak. Prilikom čupanja biljaka pazite da to uradite iz korijena, kako ona ne bi ponovo mogla rasti.

Prokuhala voda

Ovaj način uništavanja korova smatra se najstarijom metodom uništavanja i jako je djelotvoran. Ne morate uzimati čistu vodu, nego može ona koju ste već koristili u neku svrhu, da li je to u pitanju pripremanje hrane ili slično. Bez ikakvih problema riješiti ćete se korova.

loading...

Comments

comments