admin May 26, 2017
Podjelite sa prijateljima

Do sada su ljudi imali nekoliko puta priliku da se uvjere koliko je bolje i efikasnije liječiti se prirodnim lijekovima, nego uzimati raznorazne hemijske lijekove ili čak otići na hemoterapiju. Hemoterapija ustvari djeluje nepovoljno na naš organizam, jer ona osim što uništava oboljele ćelije, uništava i one zdrave.

Postoji dosta slučajeva, gdje su ljekari otvoreno rekli svojim pacijentima da više nemaju nade za njih, te da im ne mogu pomoći. Tada bi te oboljele osobe, započele sa traganjem za nekim domaćim prirodnim lijekom. Uglavnom bi koristili provjerene ljekovite biljke,  te s njima kombinovali med, kokosovo ulje ili cimet.

Jedna od najzdravijih i najljekovitijih biljaka svakako je maslačak.

On posjeduje ogromna ljekovita svojstva, koja pomažu prilikom liječenja leukemije, žuči, kao i bolesti želuca. Obzirom da posjeduje antikancerogeno dejstvo, on sa lakoćom može da uništi maligne ćelije i pomogne prilikom oporavka organizma.

Prednost maslačka u odnosu na hemoterapiju je ta, što on uništava samo oboljele ili maligne ćelije, dok zdrave ćelije uopšte ne uništava.

Ljekovita svojstva maslačka

U listovima maslačka nalazi se toliko vitamina, da ga mnogi smatraju boljim i od špinata. Oni su obogaćeni sa vitaminima A, B2, C,D, G, dok od minerala najviše preovladavaju željezo, kalij, fosfor, ali i natrij.

Predstavlja i snažan diuretik, pa svi koji imaju problema sa bubrezima i mokraćnim kanalima, trebali bi da počnu sa njegovim konzumiranjem.

Također, djeluje na proces stvaranja žuči, učestvuje u čišćenju jetre, uklanja sve vrste alergija, te održava razinu holesterola u krvi.

Trudnice, kao i osobe u postmenopauzi trebale bi početi koristiti listove maslačka, barem kao salatu, jer ima dosta ljekovitih materija u sebi. Maslačak se pokazao odličnim i kada je u pitanju sprečavanje razvoja opasnih oboljenja kod žena, kao što su karcinom dojke, ciste.

 

loading...

Comments

comments