admin May 18, 2017
Podjelite sa prijateljima

Sve više ljudi suočava se sa neugodnom pojavom, odnosno da ih ujede neki insekat. Uglavnom su u pitanju pčele, ose ili stršljenovi. Prema podacima iz raznih medicinskih ustanova, posljednjih nekoliko godina zabilježen je povećan broj slučajeva koji su pretrpjeli neki od uboda.

Ukoliko ste preživjeli nekoliko uboda, onda zaista treba da idete odmah kod ljekara, a ne da primjenjujete neke od metoda liječenja kod kuće.

Jedan čovjek koji se dugi niz godina bavio pčelarstvom, isbrobao je neke od metoda koja su najbolje kada vas ujede pčela, osa ili stršljen.

Prema njegovim riječima, najbolje rezultate ćete postići ukoliko primjenite sljedeću metodu:

Ako vas je ujeo neki od navedenih insekata, veoma lako sebi možete pomoći, ukoliko imate tabletu aspirin ili čak andol. Veoma je bitno, da kada krenete u prirodu, bez obzira da li idete u šetnju ili ne, da ponesete sebi jednu ovu tabletu.

Sigurno se sada pitate šta trebate uraditi !?

Tabletu najprije trebate navlažiti pa onda postaviti na dio tijela gdje se desio ubod. Držite na tom mjestu oko 60 sekundi, nakon čega je trebate ukloniti.

Zahvaljujući ovom triku spriječiti ćete nastanak boli, ali i otok. Pored toga, nećete morati trpiti ni svrab.

Ova metoda zaista djeluje, a vi o njoj obavjestite i svoje prijatelje, kako bi mogli djelovati na pravi način u ovakvim situacijama!

loading...

Comments

comments