admin May 18, 2017
Podjelite sa prijateljima

Jeste li nekada čuli za ljekovitost kokosovog ulja!? Sigurno da jeste, a kako i ne bi kada  za ovu namirnicu kažu da je ”super hrana” obzirom koliko ljekovitosti posjeduje. U kokosovom ulju ima odlična kombinacija masnih kiselina koje uvijek izazivaju samo pozitivne reakcije na ljudsko zdravlje.

Posljednjih nekoliko godina, svjedoci smo da se o kokosu mnogo govori i postao je popularniji nego ikada prije. On se može koristiti u razne svrhe, a ljudima je poznat po svom karakterističnom mirisu i ukusu. Međutim, rijetko ko je zaista upoznat sa prednostima koje posjeduje ulje od kokosa.

Da biste poboljšali funkciju štitnjače, onda je najbolje da koristite kokosovo ulje. U njemu se nalaze i nezasićene masti koje poboljšavaju rad svih probavnih organa.

Sve osobe koje imaju problema sa tjelesnom težinom, mogu da smršaju uzimanjem koksovog ulja. Osim toga, djeluje u cilju sprečavanja i liječenja svih upala, jača imuni sistem.

Ono je obogaćeno sa dosta željeza, vitaminima E i K, te uz pomoć ovih supstanci može da se bori protiv svih vrsta infekcija i sa mikroorganizmima koji su ”napali” organizam.

Poseban učinak ima na našu kožu, pa tako u vrijeme toplih ljetnih dana možete da se zaštitite od sunca, ali i da spriječite razvoj opekotina.

Da biste se riješili masnih naslaga na problematičnim dijelovima tijela, kao što su stomak ili butine, onda je idealno rješenje kokosovo ulje. Ukoliko ga budete redovno koristili, možete čak i da regulišete razinu holesterola u krvi.

loading...

Comments

comments