admin May 14, 2017
Podjelite sa prijateljima

Mnogo puta ste imali priliku da čitate koliko je kokosovo ulje zdravo i korisno, te da se treba što više koristiti kako bismo svoj organizam zaštitili od raznih zdravstvenih tegoba. Međutim, treba napomenuti koje su sve njegove prednosti, da biste shvatili koliko ga je zapravo dobro koristiti. 

Kokosovo ulje može da se primjenjuje prilikom pripreme hrane, jer u sebi nema kalorija. Ono posjeduje antibakterijsko, kao i antiupalno dejstvo.

Svakako treba napomenuti i bitnu stvar, a to je da kokosovo ulje može da učestvuje u uništavanju malignih ćelija, odnosno ćelija raka.

Osimtoga, pronašlo je svoju svrhu i u kozmetici, odnosno kako bi se uklonili raznorazni kožni problemi, spriječilo opadanje kose, poboljšao rad nove kose, te održava zdravlje zubi.

Ako nanesete malu količinu kokosovog ulja na zube i onda ga promućate u ustima, možete da izbijelite zube. Ovo je jedan od najjednostavnijih načina koje možemo koristiti prilikom izbjeljivanja zubi.

Mnogo osoba na svom tijelu ima neke ožiljke, strije ili mrlje koje žele da uklone, jer su uvjereni kako im to kvari fizički izgled. Većina ljudi ima strije, a da biste ih uklonili potrebno je samo da redovno koristite kokosovo ulje.

Uzmite samo jednu kašiku kokosovog ulja, stavite u tavi, pa na laganu vatru kako bi se zagrijalo. Tome dodajte i malo latica od ruža, te sve zajedno izmiješajte. Kada se smjesa ohladi nanesite je na dio tijela gdje imate strije i umasirajte.

Ostavite da djeluje tokom cijele noći, a tek sutradan isperite.

Već poslije 2-3 puta primjene primjetiti ćete kako strije nestaju.

Comments

comments