U starosti ćete imati mnogo problema, ako ih sada ne riješite: Sastojak koji popravlja hrskavicu i zglobove koji su oštećeni!
admin October 9, 2017
Podjelite sa prijateljima

Svjesni smo da kosti moramo održavati kako bi one bile zdrave, ali jesu li vam ikada rekli da ujedno morate održavati i zdravlje hrskavice koja je smještena između dvije kosti!?  Veoma lako može da dođe do oštećenja hrskavice i tada dolazi do pojave jake boli, pa uravo zbog toga trebamo što više računa da vodimo o njenom stanju!

 

 

 

Koja je uloga hrskavice!?

Hrskavica učestvuje u stvaranju dijela nosa i ušiju, ali isto tako nalazi se na zglobovima odnosno gdje se spajaju dvije ili više kostiju. Zbog njihovog prisustva kosti se mogu lakše kretati i bivaju glatke.

Ona se ošteti nakon određenog perioda, te zbog obavljanja svakodnevnih teških aktivnosti. Obzirom da dođe do oštećenja hrskavice, onda dolazi i do razvoja raznih oboljenja, a najčešće je u pitanju artritis. U takvim slučajevima dolazi i do pojave jake boli, koju osobe jedva mogu podnijeti, te osim toga dolazi i do pojave otoka, kao i ukočenosti zgloba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

loading...

Comments

comments