admin May 25, 2017
Podjelite sa prijateljima

Biljke su veoma bitne u našem životu, jer određuju kvalitetu zraka. Ako ih imamo u našem domu, onda će one da uklanjaju sve toksine koji su se  nakupili, te da stvore savršenu atmosferu u domu.

Ukoliko želite da podignete razinu kiseonika, kao i njegovu kvalitetu, onda je potrebno samo da u svoj dom unesete jednu biljku, a u pitanju je aloe vera.

Sa njom možete da pročistite svoje tijelo, kao i duh: Obavezno je unesite u kuću!

Za ovu biljku ne kaže se bezveze da je ”kiseonik bomba”. Ona ima moć da sa lakoćom apsorbuje formaldehid, ugljen-dioksid, kao i ugljen-monoksid. Samo jedna biljka aloe vere ima takvu moć, kao kada biste u jednom trenutku koristili 10 bioloških prečišćivača zraka.

Osim što aloe vera ima ovakav efekat, tu je i fikus.

Nju je veoma lako održavati, nije joj potrebno mnogo svjetlosti, ali može da pročistit zrak veoma brzo i lako od formaldehida. Njeni listovi su otrovni, tako da morate biti na oprezu ukoliko imate malu djecu, ali i kućne ljubimce.

Svakako da bi svako trebao da ima i bršljen!

Vjerovatno sada ne možete u ovo da povjerujete, jer ste dosta puta imali priliku da čujete kako je ova biljka otrovna. Međutim, ona može da ukloni 60% otrova koji su se nakupili u zraku, kao i 58% fekalija i to veoma brzo, odnosno u periodu od 6 sati.

Zeleni ljiljan ili poznat u narodu kao pauk biljka može da obavlja proces sinteze iako mu nije obezbjeđeno dosta svjetlosti. Jedna ova biljka može da pročisti zrak na površini od 200 m².

Zmijska trava ili estragon je odličan pogodak ako je unesete u svoj dom. Naime, njoj treba veoma malo svjetlosti i otporna je na razne faktore. Nju ljudi uglavnom stavljaju u spavaće sobe, jer stvara kiseonik tokom noći.

 

 

loading...

Comments

comments