admin May 21, 2017
Podjelite sa prijateljima

Svi koji imaju gljivice na noktima, znaju koliko ta pojava može biti neugodna, uporna, te teško se može izliječiti. Najlakši način da primjetite da vam prijeti gljivična infekcija, jeste da se ispod samog vrha nokta pojavi bijela ili žuta mrljica. Ako se počnu dalje širiti pod noktom, onda on postaje zadebljan i nokat počinje polako pucati. Ova pojava je jako bolna, ali predstavlja i estetski problem. 

Takvi nokti imaju jako neugodan miris, postoji mogućnost da se počnu listati. Osim toga, su tamni, gube sjaj i poprilično su krhki.

Da biste uklonili gljivične infekcije na noktima, naš savjet je da počnete sa korištenjem ovog prirodnog preparata.

Još u vrijeme starih Grka, origano je bio jako cijenjen začin. On se naime koristio za brže zarastanje rana. Glavni ljekoviti sastojci koje origano posjeduje jestu karvakrol i thymol.

Upravo ti sastojci posjeduju moćna antigljivična i antimikrobna dejstva, koja djeluju pozitivno na naš organizam.

Ako imate neke iritacije na koži, najlakše ćete ih se riješiti ako počnete koristiti ulje origana, ali ga svakako trebate i razrijediti. Možete koristiti i vodu, ali njegov efekat je bolji i jači ako se razrijedi sa nekom drugom vrstom ulja.

Pripremite lijek za uklanjanje gljivične infekcije

Pomiješajte 2 kapi ulja origana sa samo jednom kašikom maslinovog ulja. Dobro izmiješajte i onda smjesu nanesite na nokat gdje se razvila gljivična infekcija.

Preporučljivo je da tretman ponavljate dva puta u toku dana, sve dok ne primjetite da je infekcija nestala.

loading...

Comments

comments