admin May 23, 2017
Podjelite sa prijateljima

Sigurno kod kuće imate dosta plastičnih flaša koje ne koristite. Naravno uzimate i razno povrće i voće, zar ne!? Da li biste željeli da iskoristite upravo te čaše kako biste uštedili dosta novca, a pored toga i konzumirali namirnice koje su zdrave!?

Na ovaj način uzgajati ćete željene biljke, bez upotrebe ikakvih hemijskih supstanci i pesticida, što znači da ćete imati zdrave plodove. Još jedna prednost koju nam pruža ovaj način uzgoja jeste taj što nećete potrošiti novac.

Cijeli postupak je jako jednostavan, a vi samo trebate da pratite korak po korak kako biste dobili ”mini zdravu baštu plodova”.

Napravljenu baštu možete da čuvate i u svom domu, neki to učine u kuhinji, drugi u dnevnoj sobi, dok postoje i osobe koje uzgajaju na terasi.

 

Postupak:

Najprije je potrebno da pripremite plastične čaše za sadnju. Na dno napravite nekoliko rupica, a za to možete koristiti čačkalicu. Tada iszušenu čašu stavite u drugu, čije je dno čitavo.

Poslije toga pripremate bijku koju želite zasaditi.

Jeste li znali da se u jednoj jagodi nalazi oko 200 sjemenki koje možete iskoristiti za narednu sadnju.

U čašu stavite malo zemlje, pa onda sjemenku biljke, nakon čega trebate staviti još zemljišta. Biljku zalijevate  sa fajtalicom.

Jagode će početi izrastati poslije 6 sedmica, pa ćete ih morati presaditi u neku veću posudu, kako bi imale dovoljno prostora.

 

loading...

Comments

comments