admin May 14, 2017
Podjelite sa prijateljima

Mislili ste da se štipaljke mogu koristiti samo za sušenje veša!? E pa, jako ste se prevarili, jer one imaju mnogo važniji ulogu. Ukoliko na određeni dio uha postavite samo jednu štipaljku, onda ćete početi da osjećate velika olakšanja i vašem tijelu će biti mnogo bolje.

Jeste li ikada imali grčeve u stomaku ili pak nesnošljive bolove u leđima!? Vjerovatno da jeste, te ste koristili razne lijekove kako biste ih se riješili, ali oni vam nisu pomogli, zar ne!’

Mi smo za vas pronašli mnogo lakše i jednostavnije rješenje koje će vam zasigurno pomoći da se riješite bolova.

Refleksologija predstavlja jednu granu medicine koja se bazira na izazivanju pritiska na određenom dijelu tijela, te na taj način možete da eliminišete bolove. Najviše se primjenjuje na uhu, jer su tu smješteni nervni završeci.

Ukoliko uz pomoć štipaljke izvršite jak pritisak na određeni nerv, onda tada dolazi i do uklanjanja boli.

Ovo je šest najčešćih tačaka na koje se može postaviti štipaljka, jer su one povezane sa određenim dijelovima tijela.

 1. Leđa i ramena

Ovaj dio ušne školjke jako je povezan sa leđima, ali i sa ramenima. Ukoliko želite da uklonite neugodnu bol koja se pojavljuje u ovim dijelovima tijela, onda samo trebate da na dijelu uha (koji je prikazan na slici) postaviti štipaljku i ostavite da djeluje 60 sekundi.

Da bi rezultati bili što bolji i pozitivniji, ovaj postupak izvršavajte i nekoliko puta u toku dana.

 

 

 

2. Organi

 

Svi unutrašnji organi povezani su sa ovom tačkom na uhu. Čak i bez štipaljke, ukoliko budete samo masirali ovaj dio uha, možete da osjećate poboljšanje.

Međutim, ukoliko bol ne bude poslije nekog vremena nestala , onda svakako treba da idete kod ljekara na pregled.

 

 

3. Zglobovi

 

Na gornjem središnjem dijelu uha nalaze se nervni završeci sa kojima možemo da kontrolišemo bolove u zglobovima. Ako osjetite bilo kakve bolove ili kočenje u ekstremitetima, onda počnite sa primjenom štipaljke.

 

 

 

 

loading...

Comments

comments