admin May 22, 2017
Podjelite sa prijateljima

Ukoliko želite da se zaštitite od ozbiljnih zdravstvenih problema i na vrijeme spriječite da ugrozite svoj život, onda trebate samo da počnete sa primjenom jedne namirnice, koja vam u tome može pomoći. Hurme ili datule su jako zdrave i mogu da se uzimaju svaki dan, i to po nekoliko komada.

One su jako hranljive, jer u sebi sadrže velike količine vitamina i minerala, ali i ostalih hranljivih sastojaka koji su neophodni svakom organizmu da bi normalno funkcionisao.

Datule mogu da spriječe nastanak oboljenja, ali svakako da ih možete koristiti i da bi se izliječili od njih.

Sada ćemo vam navesti samo neke od stanja zbog kojih biste trebali da konzumirate datule:

Sprečavaju nastanak srčanih oboljenja, jer dovode do jačanja srčanog mišića. Ovo je omogućeno, jer datule u sebi imaju mnogo kalijuma, koji je ustvari potreban srcu da bi mogao normalno funkcionisati.

Osim što sprečava nastanak srčanog udara, datule djeluju i na povišeni krvni pritisak, kao i na povišenu razinu holesterola u krvi.

Hrana koju svakodnevno unosimo u svoj organizam može da djeluje nepovoljno, te masti i soli koje se nakupljaju dovode do začepljenja arterija, koje uzrokuje i dodatne ozbiljne komplikacije.

Nikako se nemojte igrati sa zdravljem!

Osobe koje imaju manjak željeza ili im je imuni sistem slab, trebale bi započeti sa uzimanjem hurmi. Svakako i trudnice trebaju uzeti barem jednu datulu u toku dana.

Preporučljiva doza datula je 3 komada.

 

Comments

comments