admin May 13, 2017
Podjelite sa prijateljima

Sigurno ste svi vi nekada imali dosadne podstanare u svom domu, koji ste se jedva riješili. Čim dođu oni se počnu razmnožavati da uopšte nije lako u potpunosti ukloniti ih. Teško ko je izašao na kraj s njima.

Mrave najviše možemo da primjetimo, kada ostavimo nešto slatko, pa se ono nakupi na toj namirnici, da naprosto ne možemo da je vidimo. Neki misli da hranu treba držati samo u frižideru i tako je zaštititi od mravi, ali da li je tamo sigurna!?

Vjerovatno ste primjenjivali razne metode i trikove. Neki bi pozvali ljude da uradi dezinsekciju, pri čemu se upotrebljavaju razne hemikalije, ali naši podstanarai još uvijek su tu.

Predstaviti ćemo vam nekoliko savjeta kako biste se mogli riješiti dosadnih mravi:

LIMUN 

Ova namirnica jako smeta mravima i jednostavno ne mogu da je podnesu. Pomiješajte limunov sok sa malo vode i onda poprskajte po mjestim, gdje ste primjetili da ima najviše mravi.

CIMET

Kada mravi osjete miris cimeta, odmah pokušavaju da se udalje od tog mjesta. Uzmite cimet u prahu i pospite ga po onim dijelovima doma, gdje ima mravi. Čim primjete da se svugdje nalazi cimet, izaći će vam iz vašeg doma.

 

loading...

Comments

comments